Голова РПЦ сподівається на кінець “утисків” УПЦ МП за Зеленського

 

Глава Російської православної церкви Кирил (Гундяєв) сподівається на припинення “утисків” вірян так званої  Української православної церкви Московського патріархату за нового президента Володимира Зеленського.

Про це він сказав на зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович, передає “Еспресо” з посиланням на російські ЗМІ.

“Зовсім нещодавно відбулася важлива подія в Україні — змінився президент. Ми сподіваємося, що зміниться політика держави в області церкви. Колишня влада відкрито встала на шлях утисків людей за релігійним принципом… Сподіваємося, що з приходом нового президента ці зловживання припиняться”, — сказав Кирило.

Він поскаржився, що в Україні так званій УПЦ МП забороняють носити назву “УПЦ” і нібито проти волі місцевих громад переводять її парафії під юрисдикцію нової Православної церкви України.

“У нас багато відео, коли людей просто б’ють здорові, міцні хлопці. А потім оголошується про зміну юрисдикції громади”, — стверджує глава РПЦ.

Читайте також:
Бойовики відібрали храм ПЦУ на окупованій Донеччині, щоби віддати його УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна