На Львівщині перепоховали останки 29 воїнів дивізії “Галичина”

 

У неділю, 28 липня, у Львівській області відбулося вшанування пам’яті українських воїнів, військових інших національностей, що загинули у роки Другої світової війни у “Бродівському оточенні”.

Також відбулося урочисте перепоховання останків 29 воїнів Першої української дивізії “Галичина”, повідомили у пресслужбі ЛОДА.

У с. Червоне Золочівського району на території військового кладовища, громадськість та представники влади поклали квіти до символічних таблиць біля каплиці. Згодом відбулось віче.

“На цьому місці полягли люди, які мали честь захищати нашу державу. Ми сьогодні маємо велику відповідальність продовжувати цю національно-визвольну боротьбу. І вона триває не лише за територію, але й за українську мову та віру. Ми сьогодні маємо сильну українську армію, яка готова боронити нашу державу, також маємо національну пам’ять та свідомість, які допоможуть нам захищати наші цінності”, – зазначив заступник голови Львівської ОДА.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 серпня у приміщенні Українського інституту національної пам’яті у Києві відбудеться друге засідання Національної комісії з реабілітації.

Читайте також:
“Бандерівці – це зло”: батько помічника Зеленського боровся проти УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна