Україна визначила кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ

 

Комісія для проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України провела співбесіди з кандидатами та відібрала трьох, яких рекомендує для подальшого розгляду.

Про це у п’ятницю, 26 липня, повідомляє сайт президента.

“Список відібраних кандидатів надіслано до Міністерства закордонних справ України для подальшого внесення в установленому порядку до Ради Європи”, — йдеться у повідомленні.

Так, комісія рекомендує Олену Бойченко, Миколу Гнатовського та Павла Пушкара.

Члени Комісії відзначили надзвичайно високий рівень професійної компетентності усіх учасників конкурсу, їх ґрунтовні знання положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, протоколів до неї, практики Європейського суду з прав людини та національного законодавства. А також фаховість, високі моральні і доброчесні якості кандидатів, належний рівень володіння ними офіційними мовами Ради Європи, що засвідчено результатами тестування МЗС.

Співбесіди з кандидатами Комісія для проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України проводила 25 – 26 липня 2019 року.

Рішення ухвалювалося шляхом відкритого голосування.

Як повідомляла “Новинарня“, ЄСПЛ призначив дату слухання за позовом України до РФ.

Читайте також:
Революція в праві. ЄСПЛ визнав радянські репресії в Литві геноцидом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна