З 1 серпня патрулі Нацгвардії самостійно охоронятимуть громадський порядок

 

Патрулі Національної гвардії України будуть самостійно нести службу з охорони громадського порядку починаючи з 1 серпня цього року.

Про це у п’ятницю, 26 липня, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровийповідомляє пресслужба МВС.

“Виходячи з аналізу публічної безпеки в громадських місцях, було проведено спільну нараду з головою Нацполіції, командувачем Національної гвардії та зацікавленими службами, на якійухвалили рішення про створення спільних груп з представників Нацполіції та Нацгвардії задля самостійного несення служби військовослужбовцями Національної гвардії України”, — заявив Сергій Яровий.

За його словами, за результатами цієї роботи було підготовлено доручення міністра внутрішніх справ щодо самостійного несення служби патрулями підрозділами Нацгвардії п’ять днів на тиждень, по 6 годин з моменту виходу на маршрут. В таких патрулях буде задіяна половина особового складу патрульних підрозділів Нацгвардії.

Своєю чергою заступник командувача НГУ Микола Миколенко зазначив, що на патрульну службу від Нацгвардії будуть заступати близько двох тисяч військовослужбовців.

Читайте також:
Екскомандувачу Нацгвардії Аллерову дозволили виїхати за кордон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна