На хресну ходу в Києві прийде понад 20 тис вірян, – поліція

 

Поліцейські кажуть, що готові до забезпечення публічної безпеки людей під час масових заходів з нагоди відзначення 1031-ї річниці хрещення Київської Русі – України.

Про це йшлося в п’ятницю, 26 липня, під час відеоселекторної наради всіх структурних та територіальних органів МВС під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового та за участю Голови Національної поліції України Сергія Князєва.

«Це стосується не тільки столиці, а всіх керівників територіальних підрозділів. Щоб ми забезпечили безумовну безпеку під час переїзду на автошляхах. Будемо залучати додаткові сили НГУ, НПУ. Наголошую на налагодженні чіткої організації, алгоритму спільних дій при проведенні цих потужних заходів. Наша принципова справа – це безпека», – наголосив Сергій Яровий.

Так, за інформацією правоохоронців, участь у масових заходах тільки у столиці візьме понад 20 тисяч людей.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що до забезпечення публічної безпеки будуть залучені всі підрозділи поліції. Зокрема, працюватимуть поліція діалогу, вибухотехніки, кінологи, спецпризначенці. Водночас глава Нацполіції наголосив, що всі поліцейські надаватимуть усіляку допомогу громадянам, зокрема, й вірянам, які є гостями столиці.

Заступник Голови Національної поліції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зазначив, що поліцейські приділятимуть особливу увагу безпеці дорожнього руху на автошляхах держави під час переміщення значної кількості вірян. Він додав, що загалом до надання практичної допомоги під час забезпечення публічної безпеки готові й придані сили інших областей.

Відзначимо, що в неділю, 28 липня, о 08:30 на території Софії Київської запланована божественна літургія на чолі з митрополитом Єпіфанієм, після чого, о 10:30 відбудеться Українська хресна хода.

Маршрут хресної ходи ПЦУ пролягатиме від Софії Київської через Володимирський проїзд, Михайлівську площу, вулицю Трьохсвятительську до парку Володимирська гірка.

“Об 11:00 біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру буде звершено молебень, присвячений Хрещенню України-Русі”, – повідомили в ПЦУ.

Як інформувала “Новинарня“, у 2016 році зв’язку з хресною ходою в Києві ввели надзвичайний режим.

Читайте також:
Хресна хода УПЦ КП: матері й дружини полонених, капелани й ветерани АТО. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна