Кличко не прийшов на допит у ДБР

 

Голова Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що ні міський голова Києва Віталій Кличко, ні його помічники не прийшли на допит до ДБР 26 липня.

Про це він зазначив у Telegram.

Труба нагадав, що мер столиці Кличко був викликаний 26 липня для надання показів у статусі свідка у провадженні щодо можливих незаконних дій під час укладення договору оренди земельної ділянки для будівництва та експлуатації житлового будинку в Києві.

Оскільки Кличко, за словами Труби, не з’явився на допит, то відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, бюро направить йому повістку на повторний допит. “Сподіватимемося, що він прийде та розповість слідству свою позицію”, — зауважив голова ДБР.

Нагадаємо, Кличко раніше підтвердив, що його викликали у Державне бюро розслідувань, але заявив, що провадження є “мильною бульбашкою”, і замість нього туди піде юрист.

Мер столиці також зауважив, що у ДБР є два “подання”, які стосуються його, і стверджує, що зроблено це “умисно для медіа”.

Як повідомляла “Новинарня“, міський голова Києва Віталій Кличко і його брат ексчемпіон світу з боксу Володимир Кличко подали позов на підконтрольний олігарху Ігореві Коломойському телеканал “1+1” і мають намір захищати в суді свою честь і гідність.

Читайте також:
“Перейменуємо повторно”. Кличко пообіцяв відстоювати проспекти Бандери і Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна