Австрія оголосила у розшук російського шпигуна

 

Міністерство внутрішніх справ Австрії оголосило в міжнародний розшук 65-річного громадянина Росії Ігоря Зайцева за підозрою в шпигунстві, а саме – у роботі на Головне розвідувальне управління Генштабу ЗС РФ.

Відповідне повідомлення в четвер, 25 липня, розміщене на сайті МВС Австрії, передає “Європейська правда”.

“Зайцев Ігор Єгорович підозрюється у веденні секретної діяльності для російського Головного розвідувального управління на шкоду Австрійській республіці”, – йдеться в заяві МВС.

Згідно з інформацією поліції, Зайцев народився 6 квітня 1954 року в Москві.

Як зазначають австрійські ЗМІ, Зайцев пов’язаний з гучним шпигунським скандалом, що трапився минулого року. Зокрема, поліція Зальцбурга підтвердила виданню Kurier, що мова йде про скандальну справу Мартіна М.

У листопаді 2018 року колишнього 70-річного полковника збройних сил Австрії Мартіна М. затримали за підозрою в тому, що він протягом 20 років займався розвіддіяльністю на користь Росії.

Ігор Зайцев

Підозрюють, що Зайцев був контактною особою австрійця, якому той продавав секретну інформацію. Зокрема, було встановлено факт зустрічі, на якій росіянин заплатив за інформацію 30 тисяч євро.

Австрійський ексофіцер, як підозрюють, збирав дані про австрійські ВПС, артилерійські системи та міграційну кризу. Крім того, він підозрюється в передачі детальної інформації про багатьох високопоставлених військових Австрії.

Як інформувала “Новинарня“, у Литві двох громадян засудили за шпигунство на користь Росії.

Читайте також:
На КПВВ бойовики встановлюють на телефони людей шпигунські програми, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна