Із 25 екскандидатів у президенти семеро пробилися до Ради. ІНФОГРАФІКА

 

Із 44 кандидатів, які були кандидатами на президентських виборах-2019, 25 осіб балотувалися до Верховної Ради на позачергових виборах 21 липня. Із них семеро пройшли до парламенту – зокрема шість за списками та один по мажоритарному округу.

Про це йдеться в дослідженні руху “Чесно“, передає “Новинарня“.

За партійними списками до ВР балотувалися 15 екскандидатів у президенти (Порошенко, Юлія Тимошенко, Бойко, Наливайченко, Тарута, Кива, Гриценко, Смешко, Ляшко, Вілкул, Кошулинський, Данилюк, Мураєв, Добродомов, Садовий).
По мажоритарці йшли 10 (Юрій Тимошенко, Бондар, Корнацький, Ригованов, Кармазін, Кривенко, Каплін, Носенко, Безсмертний, Петров).

Найбільше екс-кандидатів у президенти заводить у Верховну Раду ІХ скликання партія “Батьківщина” – троє. Це Юлія Тимошенко (№1 у списку), Сергій Тарута (№2) і Валентин Наливайченко (№3).

“Опозиційна платформа – За життя” провела у ВР двох кандидатів у президенти: Юрій Бойко (№1 у списку) та Ілля Кива (№34).

Як лідер партії “Європейська солідраність” народним депутатом став фіналіст президентських перегонів Петро Порошенко (№1 у списку).

Лише один із кандидатів у президенти – Віктор Бондар – пройшов по мажоритарному округу. В ОВО №191 у Хмельницькій області він отримав 21357 голосів, обійшовши кандидата від партії “Слуга народу” на 1218 голосів.
На попередніх парламентських виборах Бондар також переміг на цьому ж окрузі, набравши 15246 “за”.

Під час парламентської кампанії Віктор Бондар заявив, що через рішення партії “Відродження” об’єднатися навколо “Опозиційного блоку” він складає із себе повноваження голови партії і виходить з неї.
Натомість у партії заявили, що рішення про заміну голови “Відродження” Віктора Бондаря було прийнято одразу після його провального результату на останніх президентських виборах.

Зазначимо, що на президентських виборах Віктор Бондар набрав по всій Україні лише на 1200 голосів більше, ніж у своєму окрузі під час виборів до ВР.

Рух “Чесно” підготував дві інфографіки з результатами кандидатів у президенти, які балотувалися також на виборах до парламенту.

Мажоритарники

Так, абсолютним аутсайдером по мажоритарці став Руслан Ригованов, який в окрузі №207 набрав лише 140 голосів.
У Сергія Носенка в київському окрузі №223 – 410 голосів.

На другому місці після Бондара за кількістю голосів по мажоритарці – Роман Безсмертний – 8940 “за” у столичному ОВО №221 на Печерську.

Списочники

Читайте також:
ЦВК порахувала понад 99% протоколів. РЕЗУЛЬТАТИ

В’ятрович і Шараскін не пройшли. Чисельний склад нової Ради за фракціями

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна