Розкрадання на $6,7 млн: правоохоронці проводять обшуки в Кабміні, ДПСУ і ДФС

 

ГПУ та контррозвідка СБУ проводять слідчі дії в службових приміщеннях Кабінету міністрів, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби та ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” у справі заволодіння грошовими коштами в оборонній сфері.

Про це у понеділок, 22 липня, повідомляє пресслужба Генеральної прокуратури України.

“Прокурорами Головної військової прокуратури за оперативним супроводом Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та участі співробітників Центру спеціальних операцій “А” Служби безпеки України проведено та проводяться зараз у службових приміщеннях Кабінету міністрів України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України та ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів документів та інших речей і предметів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні”, — йдеться в повідомленні.

Головна військова прокуратура ГПУ здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі  понад 6 млн 739 тис. доларів США при укладанні іноземною компанією зовнішньоекономічного контракту з одним із підприємств концерну ДП “Укроборонпром” з постачання Державній прикордонній службі України підвісної системи раннього виявлення.

За інформацією українських ЗМІ, обшуки відбувалися у рамках справи про постачання в 2016-2017-х роках в Україну восьми систем раннього виявлення “AEROS” американською компанією “Worldwide Aeros Corp”.

Як повідомляла “Новинарня“, колишній міністр економічного розвитку України (2014-2016 рр.) Айварас Абромавичус очолив наглядову раду державного концерну “Укроборонпром”, до якої його 12 червня ввів президент України Володимир Зеленський

Читайте також:
Власник телеканалу NewsOne причетний до фінансування російського оборонного замовлення, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна