На виборах у Торецьку “замінували” 14 дільниць

 

За перші три години голосування поліцейські Донеччини відкрили п’ять кримінальних проваджень, пов’язаних із порушеннями на виборах.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив відділ комунікації поліції Донецької області.

“Станом на 11-ту годину два порушення виборчого законодавства зареєстровано у прифронтовому Зайцевому, інші – розслідують слідчі Селидового, Бахмута та Торецька, у якому нібито замінували виборчих дільниць“, – ідеться в повідомленні.

У Торецьку на місцях працюють групи поліцейських, вибухотехніків, кінологів та рятувальників. Перевірка триває.

У Бахмутському районі  на одному виборчому окрузі чоловік виніс бюлетень за межі дільниці, що помітив наглядач та покликав поліцейських, а жінка 1941 року народження виявила, що за неї вже розписалися в списку виборців.

У Селидовому мешканець отримав бюлетені за всю родину та хотів за них проголосувати, а в Бахмуті із запрошенням на виборчу дільницю прийшла голосувати неповнолітня – 15-річна дівчина.

Чотири з перерахованих фактів кваліфіковано за ч.1 ст. 158-1 – “Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз” Кримінального кодексу України.
Правова кваліфікація мінування – ст. 258 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
ЦВК надасть у Бахмут новий комплект протоколів замість сфальсифікованих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна