Відповідь Путіну: Зеленський хоче надавати друге громадянство українцям з діаспори

 

Київ може почати надавати етнічним українцям, що живуть за кордоном, друге громадянство – України.

Про це в середу, 17 липня, інформував офіс президента України.

Отримати український паспорт за спрощеною процедурою зможуть люди, права і свободи яких порушують в їх країнах.

“Зі свого боку президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців з дружніх нам країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини. Також Володимир Зеленський доручає розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах”, – йдеться в повідомленні.

У Зеленського також прокоментували і підписання президентом РФ Володимиром Путіним указу про спрощений порядок надання українцям російського громадянства.

“Ми розуміємо, що він спрямований на наших громадян, які вимушені проживати на тимчасово окупованих територіях. Цей крок створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту та реінтеграції Донбасу, прихильність до яких керівництво Росії неодноразово декларувало”, – підсумували в ОП.

Як інформувала “Новинарня“, вчора президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, яким спрощується отримання громадянства РФ мешканцям усього Донбасу. 

Читайте також:
Путін видав ще один “паспортний указ”. Прискіплива увага – до наркоманів та ВІЛ-інфікованих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна