Столичний експоліцейський сяде на три роки за зберігання боєприпасів

 

Вироком Дніпровського районного суду міста Києва засуджено колишнього працівника Головного управління Національної поліції в Київській області за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Про це в четвер, 18 липня, інформує пресслужба прокуратури міста Києва.

У лютому 2018 року правоохоронці затримали обвинуваченого на вулиці з пакетом, у якому знаходилось 5 ручних гранат РГД-5.

“У подальшому, під час проведення обшуку за місцем проживання затриманого вилучили пристрій для відстрілу гумовими кулями, який мав ознаки саморобної модифікації, 30 набоїв калібру 7,62 мм та 16 набоїв калібру 9 мм”, – кажуть у прокуратурі.

В ході судового засідання обвинувачений свою вину у вчиненні злочину не визнав. Також, з метою ухилення від передбаченого законом покарання, стороною захисту залучались свідки, які мали підтвердити його невинуватість у вчиненні злочину.

Водночас, за принципової позиції прокурорів прокуратури міста Києва, судом надано критичну оцінку доводам сторони захисту, обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та засуджено до реального покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Як інформувала “Новинарня“, у Дніпрі затримали жінку, що у переході торгувала гранатами.

Читайте також:
У Харкові від вибуху гранати загинули двоє людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна