“Виправте помилки”: Парубій відповів Зеленському щодо “бездіяльності” Ради

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відповів на закиди президента Володимира Зеленського щодо нібито бездіяльності парламенту.

Про це Парубій у четвер, 18 липня, написав на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що суперечка між Зеленським та Парубієм виникла через бажання президента скликати позачергове засідання парламенту. Голова ВР відповів, що таке засідання не передбачене регламентом.

“Шановний пане Зеленський! Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства. Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте та вичерпне юридичне обґрунтування”, — написав Парубій.

За словами голови ВР, якщо Зеленський насправді хоче проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, то його офіс міг би швидко привести текст листа у відповідність до вимог закону.

“У разі надходження відповідного подання, я готовий узгодити дату проведення позачергової сесії Верховної Ради і невідкладно підписати розпорядження щодо її підготовки”, — додав Парубій.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій 12 липня закрив пленарні засідання 10-ї сесії парламенту 8 скликання. За його словами, за цей час було проведено 580 пленарних засідань, ухвалено 2734 законодавчі акти, 977 законів та кодексів у цілому.

До 19 липня народні депутати працюють у комітетах, комісіях і фракціях.

21 липня відбудуться дострокові парламентські вибори.

Читайте також:
“Не бавтеся!” Рада таки ухвалила Виборчий кодекс із відкритими списками. ХТО ЯК ГОЛОСУВАВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна