У Запоріжжі в інтересах Росії впливали на виборчий процес, – СБУ

 

Слідчими органів безпеки за зверненнями кандидатів в народні депутати України щодо незаконного впливу на перебіг виборчого процесу в Запорізькій області зареєстрували кримінальні провадження за ст. 111 (державна зрада) та ст. 160 (підкуп виборців) Кримінального кодексу України.

Про це в середу, 17 липня, інформує пресцентр Служби безпеки України.

“За попередньою інформацією, учасники групи здійснювали, зокрема в інтересах РФ, протиправну діяльність в регіоні на користь підконтрольних кандидатів. Вказані представники організовували підкуп виборців, підвози осіб похилого віку на агітаційні зібрання під виглядом розважальних заходів, незаконне стеження за опонентами та реєстрацією так званих «клонів», – інформують у пресцентрі української спецслужби.

Перевіряється інформація щодо причетності учасників групи до проведення дестабілізаційних заходів, направлених на загострення суспільно-політичної обстановки у регіоні, наданні допомоги представникам іноземних організацій у проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України та підготовці провокацій в день голосування та підрахунку голосів.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Як інформувала “Новинарня“, поліція перейшла на посилений режим роботи напередодні виборів.

Читайте також:
Особливості виборів у фронтовому Зайцевому: голоси з “ДНР”, Савченко і горлівські кримінальники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна