“Готовий генерувати ініціативи”: Безсмертний відреагував на повернення в ТКГ

 

Політик і дипломат Роман Безсмертний, який указом Володимира Зеленського повернувся в політичну підгрупу Тристоронньої контактної групи, заявив, що ситуація на переговорах в Мінську проясниться на цьому тижні.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, додавши, що 17 липня планується черговий раунд переговорів.

“Напередодні поїздки до Мінська має відбутися зустріч з президентом Зеленським. Я проти процесу заради процесу. Все залежить від позиції президента Зеленського“, – написав Безсмертний.

Він додав, що “готовий генерувати ініціативи”, які будуть стояти на варті державного суверенітету України.

Також він підкреслив, що необхідно створити структуру – “координуючий орган”, яка супроводжувала б роботу мінського і нормандського процесів.

Безсмертний додав, що про указ про його повернення до ТКГ він дізнався від журналістів, а ініціатором його повернення до переговорного процесу був Леонід Кучма, “який на момент виходу указу не знаходився на території України”.

Роман Безсмертний наголосив, що не є апологетом ні мінського, ні нормандського форматів, “адже ні в одному, ні в другому не порушується тема Криму”.

“Я не представляю і не лобіюю інтереси будь-якого бізнесу і свого наша родина не має. Ніколи не був і не буду декорацією для зрадників і пристосуванців. Хочу нагадати, що мені належить авторство самого терміну «безпечна реінтеграція Донбасу». Стояв і стоятиму на позиціях прозорості мінських перемовин, адже українське суспільство повинно розуміти, що в головах у української влади. Завжди заперечуватиму будь-які спроби інших держав ініціювання конституційних змін і втручання у внутрішні справи України”, – резюмував дипломат.

Роман Безсмертний наголосив: конкуренти на виборах можуть бути союзниками в роботі.

“Можна стояти під різними партійними прапорами, вести запеклу дискусію, але в питанні захисту національних інтересів стояти під одним прапором – прапором України. Я вважаю, що політика особистих образ призвела до того, що у виборах беруть участь відверто антиукраїнські політики“.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський повернув Безсмертного до Тристоронньої контактної групи.

Читайте також:
Безсмертний: Рецепт повернення Донбасу – сегментація тієї території Києвом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна