Майже 220 тисяч осіб змінили місце голосування на виборах

 

Станом на неділю, 14 липня, місце голосування на позачергових виборах до Верховної Ради змінили 219 678 громадян.

Про це свідчать дані Державного реєстру виборців.

Найбільша кількість виборців, які змінили місце голосування — з Донецької (34 249) та Луганської областей (16 670), а також з Києва (16 764). Найбільше таких осіб зареєстровано в Донецькій області (27 850) та в Києві (24 857).

Нагадаємо, змінити місце голосування на позачергових парламентських виборах українці можуть до 15 липня включно. Вибори в Раду відбудуться 21 липня.

Так само, як і на нещодавніх президентських перегонах, позачергових виборах Верховної Ради у липні громадяни України мають право тимчасово змінити місце голосування. Головна відмінність — після рішення ЦВК від 29 травня для зміни місця голосування потрібен тільки паспорт без жодних додаткових довідок.

Люди на парламентських виборах голосують і за загальнонаціональний партійний список, і за конкретного кандидата у мажоритарному окрузі.

Але коли виборець змінив місце голосування на інший мажоритарний округ, то він отримає тільки один бюлетень з партійними списками. Голосувати за мажоритарника у “чужому” окрузі закон не дозволяє.

Читайте також:
ЦВК відмовила в реєстрації спостергачам ОБСЄ від РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна