ЗСУ під Водяним знищили ворожу “Гвоздику”. ВІДЕО

 

По населеному пункту Водяне, що неподалік Маріуполя, була виявлена робота ворожих самохідних артилерійських установок 2С1 “Гвоздика”, заборонених за Мінськими домовленостями. Українське командування прийняло рішення про їх ліквідацію.

За результатами контрбатарейного вогню по вогневих засобах противника одну ворожу САУ було знищено.

Про це в п’ятницю, 12 липня, повідомляє Український мілітарний портал.

Спочатку за допомогою безпілотного літального апарату виявили місцезнаходження ворожих гармат, потім завдали вогневе ураження по противнику.

Зрозумівши, що їх виявили, ворог почав евакуацію із зайнятих артилерійських позицій.

В ході втечі одна з самохідних гармат через поламку зупинила рух, а її екіпаж пересів на багатоцільовий броньований тягач МТЛБ.

Саму САУ відбуксирував колісний евакуаційний тягач КЕТ-Л на шасі “Урал-4320” до лісосмуги, де бойовики думали перечекати вогонь наших армійців у відповідь.

Видання наголошує, що саме неподалік Водяного 1 липня внаслідок влучання ворожої протитанкової ракети у автомобіль HMMWV загинули старший матрос Сергій Майборода та сержант Ірина Шевченко.

Як інформувала “Новинарня“, морпіхи під Докучаєвськом знищили командира розвідки 5 омсбр “ДНР” Новікова “Скіфа”.

Читайте також:
“Ювелірно та точно”. 54 омбр знищила позицію бойовиків. Одного – ліквідовано, решта – втекла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна