В Італії розслідують справу про фінансування правлячої партії “Ліга Півночі” з Росії

 

Прокуратура Італії почала розслідування можливої корупції після повідомлень у ЗМІ про те, що правляча партія “Ліга Півночі” планувала отримати мільйони від секретної угоди з російською нафтою.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на свої джерела, передає “РБК-Україна”.

Як зазначає агентство, лідер “Ліги Півночі” Маттео Сальвіні, який є заступником прем’єр-міністра і міністром внутрішніх справ в уряді, заперечує, що його партія отримала якісь гроші з Москви.

Італійський закон забороняє партіям приймати пожертвування від іноземних організацій, а опозиційна лівоцентристська Демократична партія (ДП) зажадала, щоб Сальвіні з’явився в парламенті для розгляду звинувачень.

Як зазначає видання, Сальвіні сподівається встановити тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним і в останні роки кілька разів відвідував Москву. Він неодноразово засуджував економічні санкції ЄС відносно Росії і обіцяв спробувати скасувати їх.

Путін відвідав Рим минулого тижня і похвалив Сальвіні, сказавши газеті Corriere della Sera, що він “знаходиться в постійному контакті” з “Лігою Півночі”.

Зазначимо, раніше видання Buzzfeed повідомило про те, що політики з ультраправої партії “Ліга Півночі” віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні вели переговори про фінансування з представниками Кремля і планували отримати близько 65 млн доларів від поставок нафти.

Видання також оприлюднило аудіозапис зустрічі італійців з росіянами в Москві.

Як інформувала “Новинарня“, суд в Італії визнав нацгвардійця Марківа винним у вбивстві італійського журналіста.

Читайте також:
Путін в Італії закликав зняти санкції з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна