Рада прийняла закон про реєстр і хімічну кастрацію педофілів

 

Верховна Рада України у четвер, 11 липня, під час позачергового засідання прийняла законопроект №6449 про реєстр і хімічну кастрацію педофілів.

Як повідомляє “Новинарня“, законопроект підтримали 247 народних депутатів.

Народні обранці розглянули Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, “пропонується посилити відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб шляхом внесення змін Кримінального кодексу України. Так, статтею 152 запропоновано посилити покарання із застосуванням примусової хімічної кастрації”.

Чинний Кримінальний кодекс України передбачає покарання за зґвалтування неповнолітньої особи – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років, а за таке, що спричинило тяжкі наслідки, від десяти до п’ятнадцяти років.

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону про заручників.

Читайте також:
“Не бавтеся!” Рада таки ухвалила Виборчий кодекс із відкритими списками. ХТО ЯК ГОЛОСУВАВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна