Рада прийняла в першому читанні проект закону про заручників

 

Народні депутати України сьогодні ухвалили у першому читанні за скороченою процедурою Проект Закону про правовий статус і соціальні гарантії осіб, які незаконно позбавлені волі, заручники, або засуджені на тимчасово окупованих територіях України та за її межами.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідне рішення підтримали 235 народних депутатів.

Основною метою даного законопроекту є визначення основних засад державної політики у сфері визначення правового статусу особи, яка незаконно позбавлена волі незаконними збройними формуваннями або правоохоронними органами іноземної держави, заручник, або незаконно засуджена з 20 лютого 2014 року, забезпечення її соціальних гарантій і первинних матеріальних потреб.

Законопроектом пропонується визначити основні терміни щодо правового статусу і встановлення соціальних гарантій осіб, які незаконно позбавлені волі незаконними збройними формуваннями або правоохоронними органами іноземної держави, заручники, або незаконно засуджені, чітко визначити сферу дії даних правових норм і положень щодо кола осіб та у часі і просторі.

Законопроект спрямований на порядок встановлення та особливості правового статусу осіб, які незаконно позбавлені волі незаконними збройними формуваннями або правоохоронними органами іноземної держави, соціальні гарантії осіб, які незаконно позбавлені волі та забезпечення їх первинними матеріальними потребами.

Як інформувала “Новинарня“, ще в березні 2018 року в Раді зареєстрували компромісний законопроект про соцгарантії для заручників ОРДО та РФ.

Читайте також:
Правозахисники вимагають у Ради розглянути законопроект про воєнні злочини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна