В УАФ вибрали формат розширення української Прем’єр-ліги

 

Кількість клубів-учасників Української Прем’єр-ліги у сезоні 2020/2021 збільшиться до 14 команд, а в наступному сезоні — 2021/2022 — до 16 команд.

Рішення про це у середу, 10 липня, ухвалив виконком Української асоціації футболу (колишня назва — Федерація футболу України).

“Важливо, що такий крок зроблено до початку нового сезону змагань, що дозволить і клубам Прем’єр-ліги, і клубам Першої ліги ґрунтовно підготуватися до зміни формату турніру, чітко розставити власні пріоритети і розробити стратегію їх досягнення. А ще це рішення стане додатковою мотивацією для молодих гравців, які мріють потрапити до Прем’єр-ліги. Тому, новий футбольний сезон буде однозначно цікавішим і більш конкурентним!”, — написав на своїй сторінці у Facebook президент УАФ Андрій Павелко.

За його словами, нововведенням сезону 2019/2020, що невдовзі стартує, стане використання системи VAR.

“Протягом першого кола змагань система відеоповторів буде використовуватися в режимі офлайн для проведення тестування обладнання і навчання арбітрів. А вже в лютому-березні 2020 року ми очікуємо дозволу FIFA і IFAB на використання VAR в режимі онлайн. Український футбол поступово одужує після масштабних потрясінь, спричинених російською анексією Криму і початком війни на Донбасі. Власне, нещодавні історичні перемоги і досягнення наших збірних яскраве тому підтвердження”, — зазначив Павелко.

Віцепрезидент УПЛ Маркіян Ключковський розповів, що після прийняття нового формату потрібно узгодити ще деякі деталі.

“Під час засідання озвучили робочий варіант обміну командами між лігами. За результатами сезону 2019/2020 із УПЛ вилітає дванадцята команда, а клуби, що посіли перше-третє місця у Першій лізі, підвищуються у класі. Також відбудуться матчі плей-офф поміж одинадцятою командою УПЛ і четвертим клубом Першої ліги. Такий варіант нас влаштовує. Можливо, керівництво Прем’єр-ліги запропонує щось своє, але навряд… Найбільш ймовірно, що саме цю, запропоновану схему, візьмуть за основу”, — сказав Ключковський.

Як повідомляла “Новинарня“, українська збірна військових-учасників бойових дій перемогла на чемпіонаті Європи з футболу.

Читайте також:
Футболіст збірної України Дришлюк присвятив “золото” ЧС загиблому в АТО батьку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна