Збірна України U-20 виграла чемпіонат світу з футболу!

 

Молодіжна збірна України з футболу (U-20) здобула золоті медалі чемпіонату світу з футболу 2019 року, який відбувався в Польщі.

У фінальному матчі, який відбувся в суботу, 15 червня, на 18-тисячному стадіоні в Лодзі, молоді українці здобули вольову перемогу над командою Південної Кореї – 3:1.

Команду підтримали багато вболівальників з України – на трибунах можна було чути багатоголосе скандування “У-кра-ї-на!”, “Путін – х***ло!” тощо.

Підопічні Олександра Петракова пропустили м’яч уже на 5-й хвилині, після того як система VAR підтвердила факт порушення з боку захисника в штрафному майданчику “синьо-жовтих”. Воротар Андрій Лунін із “Леганеса”, який викликався також у національну збірну був безсилим: 11-метровий у виконанні корейського півзахисника “Валенсії” Лі Кан Іна був бездоганним.

Однак надалі українці нарощували тиск на ворота суперника, і точними ударами під ліву штангу воріт суперника відзначився Владислав Супряга з київського “Динамо” – на 34-й і 53-й хвилинах. У першому випадку Влад підібрав м’яч у штрафному майданчику після відскоку, у другому – пас на Супрягу віддав молодий “шахтар” Юхим Конопля.

Святкування голу Цитаішвілі

На 89-й хвилині у стрімкій контратаці закріпив перевагу динамівець Георгій Цітаішвілі – 3:1!

Гол Супряги – 1:1

Гол Супряги – 2:1

Гол Цітаішвілі – 3:1

Утримати перевагу “синьо-жовтим” допомогли чудові сейви Луніна, трансферна вартість якого протягом ЧС-2019 зросла на 2,5 млн. євро – до 7,5 млн. євро.

Склад збірної України: Лунін, Конопля, Сафронов, Бондар, Безкоровайний, Корнієнко, Хахльов (Чех, 56), Дришлюк, Цітаішвілі, Булеца (Кащук, 88), Супряга (Сікан, 63)

“Золото” мундіалю U-20 – найвище досягнення українських футболістів усіх вікових категорій.

“Хочу привітати всіх хлопців, тренерський штаб і весь український народ. Ми грали начебто вдома, така неймовірна підтримка була з боку наших уболівальників. Це був не просто найважливіший матч на турнірі, це був матч всього мого життя”, – розповів 61-1 річний наставник Олександр Петраков в ефірі телеканалу “UA: Перший”.

Нагадаємо, у півфіналі підопічні Петракова в драматичному поєдинку виграли в команди Італії – 1:0. Перед тим українці в 1/4 фіналу перемогли колумбійців – 1:0, в 1/8 фіналу – Панаму – 4:1.
У групі наші юні співвітчизники здолала команди США (2:1), Катару (1:0) та розійшлися миром з нігерійцями (1:1).

Найкращим бомбардиром нашої збірної на турнірі став Данило Сікан із “Маріуполя” – 4 голи.

У складі збірної України історичне “золото” виборов також Кирило Дришлюк – син загиблого героя АТО.

Кирило Дришлюк

Його батько, майор авіації Павло Дришлюк, загинув п’ять років тому – 6 червня 2014 року, коли його літак-фоторозвідник Ан-30Б, що здійснював спостережний політ над містом Слов’янськ на Донеччині, був збитий російськими терористами з ПЗРК. Тоді полягли загалом п’ять членів екіпажу: командир літака Костянтин Могилко, борттехнік Павло Дришлюк, бортмеханік Олексій Потапенко, оператор фотозйомки Сергій Камінський, радист Володимир Момот.

Читайтак також:
Вперше в історії: збірна України з футболу вийшла у фінал ЧС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна