Російський корабель зайшов у закритий район проведення Sea Breeze 2019

 

Попри попередження щодо закриття району Чорного моря для проведення навчань “Sea Breeze 2019”, корабель Чорноморського флоту РФ “Сметливый” зайшов у закритий для мореплавства район, де проводились стрільби корабельної артилерії.

Про це в середу, 10 липня, повідомляє пресцентр Командування ВМС України.

“10.07.2019 Російська Федерація в черговий раз показала своє справжнє обличчя та, нехтуючи нормами міжнародного морського права, провокувала надзвичайну ситуацію в акваторії Чорного моря. Так, незважаючи на Прибережне Повідомлення для мореплавців щодо закриття району для проведення міжнародних навчань “Sea Breeze 2019”, корабель Чорноморського флоту РФ “Сметливый” близько 8 години ранку 10.07.2019 зайшов у закритий для мореплавства район, де проводились практичні стрільби корабельної артилерії морського угрупування міжнародної коаліції, провокуючи на небезпечну ситуацію”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, корабель Чорноморського флоту був опитаний фрегатом “Гетьман Сагайдачний” відповідно до міжнародного протоколу, але вдав, що має “проблеми зі зв’язком”.

У флоті наголошують, що цей факт є черговою підставою для міжнародної спільноти не сприймати Російську Федерацію як прогнозований суб’єкт міжнародного морського права, системні порушення якого стали нормою поведінки Росії в Чорноморському регіоні.

Як інформувала “Новинарня“, на тлі навчань НАТО Sea Breeze Росія влаштувала у Чорному морі свої навчання.

Читайте також:
Російські кораблі вийшли в Чорне море “контролювати” навчання Sea Breeze

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна