ДБР сфабрикувало аудіо про браковані бронежилети, – Міноборони

 

Аудіозапис розмов чиновників Міноборони, які начебто закуповували для армії неякісні бронежилети за завищеною ціною, є сфабрикованим. Монтаж аудіозапису здійснений ДБР та спрямований на дискредитацію Міноборони.

Про це у середу, 10 липня, під час брифінгу заявив начальник головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко, передає “Укрінформ”.

“Я наголошую, що цинічно сфабриковано цей аудіозапис для того, щоби сформувати суспільну думку. Мені відомі всі переговори, і я хочу наголосити, що в тому аудіо, яке виставлено, мова йде спочатку про партію бронежилетів, а потім туди додають інформацію, яка не стосується цієї партії. Туди додають інформацію, яку ми мали під час розробки технічних умов по новому бронежилету, де ми його перевіряли”, — заявив Марченко, пояснивши, що йдеться про епізод розмови, в якому обговорюються неякісні бокові фрагменти експериментальних зразків жилетів, що для армії не закуповувались.

Монтаж аудіозапису, на думку представників Міноборони, спрямований на дискредитацію роботи оборонного відомства і пов’язаний з виборами.

Марченко також висловив здивування, чому правоохоронні органи не виклали весь запис розмови. “Чому ДБР не виклало все аудіо, від початку до кінця? Для мене дуже велике запитання”, — заявив начальник управління.

Ці слова підтвердив й адвокат у справі Володимир Охріменко, який наголосив: “Все це чітко скомпільовано для формування громадської думки, аби створити враження, що були поставлені неякісні бронежилети. Це не так. Ми просимо ДБР оприлюднити всі розмови без фрагментів фраз, щоби всі переконались у тому, що йшлося зовсім про інші обставини”.

Вихід зі скандальної ситуації в міністерстві бачать у проведенні відкритої незалежної експертизи.

“Я наполягав на цьому і наполягаю зараз: коли буде офіційна експертиза, я би попросив розбити її на три партії. Зробити виїмку трьох партій бронежилетів по п’ять штук і відправити в три незалежні лабораторії, які мають акредитацію. Тому що якщо це буде в ДБР при закритих дверях, і будуть фрагменти, то я розумію, що вони мене звинуватять… Я не знаю, для чого це робиться, але це лише з політичного мотиву”, — заявив Марченко.

Адвокат Охріменко повідомив, що скарги на ДБР уже подані до Печерського райсуду за місцем розташування органу досудового розслідування — теруправління Державного бюро розслідувань.

“Розгляд скарг ще не призначений, ми очікуємо розподілу та призначення судового засідання”, — повідомив адвокат, вкотре висловивши здивування, чому дозвіл на обшук в управлінні Міноборони був отриманий в Бориспільському міськрайонному суді.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 червня слідчі ДБР провели обшуки в Головному управлінні розвитку і супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Голова Державного бюро розслідувань заявив, що було вилучено нібито неякісні бронежилети від “Темпу”, закуплені за завищеними цінами.

Читайте також:
Балістична перевірка підтвердила якість бронежилетів, через які ДБР порушило справу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна