“Як бази у США”. В Очакові американські військові покращують інфраструктуру ВМСУ

 

В Очакові завершено черговий етап допомоги від американських партнерів у відбудові інфраструктури базування надводних сил Військово-Морських сил ЗС України.

Про це у вівторок, 9 липня, інформує пресцентр Міноборони.

Військові будівельники зі США вже звели та передали в експлуатацію будівлю оперативного центру, ведуть завершальні роботи на споруді для обслуговування катерів.

У планах американських військових також ремонт та підсилення пірса.

Як розповів представник відділу оборонного співробітництва посольства США в Україні підполковник Брендон Хіл, проект реалізують за сприяння Міністерства оборони США, посольства та відділу оборонного співробітництва. Наразі американські військові проводять реконструкцію об’єктів, необхідних для повноцінного проведення навчань серії «Сі Бриз».

Заступник начальника штабу ВМС ЗС України з питань євроатлантичної інтеграції капітан 1 рангу Андрій Риженко наголосив на тому, що створену інфраструктуру будуть інтенсивно і постійно використовувати українські військові моряки під час повсякденної діяльності, а не лише впродовж навчань.

“Збудовано дуже якісно на рівні об’єктів, що розташовані на військово-морських базах США”, – поділився своїми враженням Риженко.

Наступний проект після Очакова, який планують реалізувати американські військові інженери — це будівництво гуртожитків для військовослужбовців ВМС ЗС України в Миколаєві.

Як інформувала “Новинарня“, США модернізують українські військово-морські бази. Перший – Очаків.

Читайте також:
В Одесі на кінофестивалі представлять однойменний фільм про тральщик “Черкаси”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна