Віцепрем’єрку з євроінтеграції не пустили на саміт Україна-ЄС. Вона винуватить Гройсмана

 

Віцепрем’єрку з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе не пустили на саміт Україна-ЄС, який проходить сьогодні у Києві.

Про це в понеділок, 8 липня, пише “Європейська правда”.

Климпуш-Цинцадзе не подали у перелік учасників зустрічі попри те, що саме вона відповідає за цю тематику, і Євросоюз очікував її участі.

За даними джерел, ще сьогодні розглядалася можливість участі Климпуш-Цинцадзе у саміті. Але коли віцепрем’єрка прийшла до Маріїнського палацу, їй відмовили у вході.

Міжурядові договори на зустрічі буде підписувати перший віцепрем’єр і міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Іванна Климпуш-Цинцадзе є членом першої десятки передвиборчого списку партії Порошенка “Європейська солідарність”. Вона часто публічно критикує кроки команди президента Зеленського.

Згодом Іванна Климпуш-Цинцадзе звинуватила прем’єра Гройсмана у тому, що він викреслив її з-поміж учасників зустрічі.

“Прем’єр ухвалив рішення виключити мене з делегації, бо у попередніх списках я була, а команда нового президента стала заручником тих інтриг, які веде очільник уряду”, – заявила журналістам Климпуш-Цинцадзе.

Очільниці урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції на саміті також немає.

“Там відсутні ті представники уряду, хто опікувався тематикою євроінтеграції та знається на питаннях, які там обговорюються”, – додала Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, 8 липня у Києві розпочався 21-й саміт “Україна – Європейський Союз”.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, у рамках заходу Володимир Зеленський, Президент Європейської ради Дональд Туск і Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер проведуть зустріч у вузькому колі.

Також Володимир Зеленський, Дональд Туск і Жан-Клод Юнкер візьмуть участь у пленарному засіданні 21-го саміту Україна – ЄС.

Крім того, заплановане підписання двосторонніх документів між Україною та Євросоюзом.

Читайте також:
Туск розповів, що у Брюсселі на нього дивилися як на “проукраїнського маніяка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна