У Грузії канал припинив мовлення після нецензурної лайки ведучого щодо Путіна

 

Грузинський опозиційний канал “Руставі-2” тимчасово припинив мовлення після погроз з боку мітингувальників, які зібралися біля будівлі телеканалу надвечір 7 липня.

Про це повідомляє News Tbilisi.

Генеральний директор Ніка Гварамія додав, що журналістам загрожує небезпека.

Акція почалася після того, як ведучий підсумкової щотижневої програми Георгій Габунія звернувся до російського президента Володимира Путіна і в своїй промові використовував нецензурну лайку.

Гварамія вибачився перед глядачами і обіцяв вжити заходів щодо автора монологу. При цьому мітингувальники вимагають, щоби Габунія вибачився за свої слова і був звільнений.

Перші особи Грузії розцінили вчинок журналіста як “провокаційний акт” і “спробу дестабілізації”. Так, президент Грузії Саломе Зурабішвілі засудила ситуацію з ведучим.

“Патріотизм — це щось інше, й інтереси країни не є агресивними, дестабілізуючими і безладними. Наш шлях — це мирний шлях, наша перспектива — Європа, наша сила — стабільність”, — зазначила Зурабішвілі.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно кінотеатри Грузії зупинили покази фільмів російською мовою.

Читайте також:
У Тбілісі під парламентом влаштували рок-концерт “Ні – російській окупації”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна