Окупанти обстріляли зі 122-мм артилерії позиції ЗСУ під Водяним

 

Російсько-окупаційні війська від початку доби понеділка, 8 липня, станом на 12:00, шість разів обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Новолуганського та Водяного.

Втрат серед українських захисників немає.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута.

“Станом на 12-ту годину сьогодні, 8 липня, російсько-окупаційні війська здійснили шість обстрілів. За наявною інформацією, від початку поточної доби в результаті обстрілів втрат у лавах Об’єднаних сил немає. Втрати ворога внаслідок вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються”, — повідомив речник.

Праута уточнив, що на Луганському напрямку вночі окупанти з боку окупованого Доломітного двічі з мінометів калібру 82 мм відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського. Крім того, після 7-ї ранку 2 міни 120-го калібру розірвалися на позиціях українських військ неподалік Південного.

Щодо Донецького напрямку, то у період з 2:20 до 2:50 російські окупаційні війська з боку окупованої Ужівки випустили 21 артилерійський снаряд калібру 122 мм по військовослужбовцях Збройних сил України поблизу Водяного.

Так само з боку Ужівки окупанти близько 10-ї ранку зі стрілецької зброї обстріляли захисників Лебединського, а після 11-ї знову вели вогонь біля Водяного зі станкового протитанкового гранатомету.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил, запевнили в Міноборони.

Читайте також:
Зеленський і Туск у Станиці Луганській зайшли далі позицій відведення ЗСУ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна