На саміті Україна – ЄС підпишуть п’ять угод

 

У рамках  21-го саміту Україна – Європейський Союз, який відбувається у понеділок, 8 липня у Києві планується підписати п’ять угод.

Про це заявив Представника України при ЄС, посол України в Королівстві Бельгія Микола Точицький на брифінгу, передає “Укрінформ”.

“Буде п’ять документів”, — сказав він, відповідаючи на запитання, скільки документів планується до підписання.

За його словами, буде підписано документ щодо технічного співробітництва у рамках виконання угоди про асоціацію України з ЄС та ще кілька угод в частині децентралізації та допомоги в боротьбі з корупцією.

Також дипломат розповів, що планується підписати документ про допомогу Приазов’ю. Він нагадав, що була створена в ЄС експерта група, яка проїхали від Маріуполя до Запоріжжя і запропонувала проект на суму 10 млн (євро, — “Н”) у частині інфраструктурних проектів, відкриття спеціального офісу ЄС в Маріуполі, “щоби здійснювати навчання у галузі децентралізації, бізнеспроєктів”.

Нагадаємо, українську сторону на саміті представлятиме президент Володимир Зеленський. Від ЄС у Києві будуть присутні президенти Європейської ради Дональд Туск і Єврокомісії — Жан-Клод Юнкер.

Читайте також:
Зеленський і Туск у Станиці Луганській зайшли далі позицій відведення ЗСУ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна