РФ збільшує кількість військ біля українського кордону, – штаб ООС

 

Росія збільшує кількість військ уздовж кордону з Україною в напрямку Харкова та ближче до Маріуполя.

Про це у четвер, 4 липня, заявив заступник командувача штабу операції Об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар, передає “Громадське”.

“Це і на харківському напрямку і сюди ближче до Маріуполя. Ми бачимо певне розгортання”, — сказав Бондар.

За словами військового, за час війни росіяни вже створили військову і транспортну інфраструктуру для швидкого перекидання військ у ці райони.

“На початковому рівні у них також можливості були обмежені. Та за цей час вони побудували і полігони і місця для розташування військових частин, підрозділів, розширили ті складові, які були до цього. Тому що цей напрямок був не зовсім загрозливий для РФ, але зараз вони практично відбудували залізничну дорогу, яка вже не проходить через територію України. Тобто вони побудували військову інфраструктуру, для того щоби можна було за короткі терміни здійснити перекидання сил та засобів, зокрема в окремі райони”, — пояснив Бондар.

Нагадаємо, раніше голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні посол Яшар Халіт Чевік в своєму першому зверненні до Постійної ради у Відні назвав розведення сил і засобів біля Станиці Луганської “похвальним кроком” на шляху до розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення.

Читайте також:
Розведення підвело: Зеленському не вдасться “продати” виборцям відхід військ під Станицею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна