“КС, астанавітєсь!”. Під судом мітингують проти скасування закону про люстрацію. ФОТО

 

Під стінами Конституційного суду близько сотні людей протестують проти скасування закону про люстрацію.

Про це в четвер, 4 липня, повідомляє “Громадське радіо”.

Учасники акції тримають у руках прапори України та плакати з написами: «Забули смітникову люстрацію?», «Захистимо Конституцію від преЗЕдента», «КСУ руки геть від люстрації», «КС Астанавітєсь».

Як зазначають учасники протесту, вийшли під стіни КС, аби не допустити скасування закону та повернення чиновників часів Януковича.

Частина учасників прийшли на акцію протесту із прапорами політичних сил: “Національний корпус”, “Європейська солідарність”, “Свобода”.

Протест під КС 1 Протест під КС 2 Протест під КС
<
>

Фото: Громадське радіо

Учасники акції також обклеїли сміттєві баки фотографіями нардепів, які подали подання до КС з вимогою розглянути конституційність закону про очищення влади.

Як повідомляє телеканал “Прямий”, у “політичному таборі” акції протесту відбуваються взаємні звинувачення і словесні перепалки між різними таборами мітингувальників. За інформацією журналістів видання, “Нацкорпус” і “Свобода” побили активістів Європейської солідарності, забрали плакати і прапори.

Відзначимо, що 20 січня 2015 року 47 депутатів Верховної Ради внесли подання до КСУ про перевірку положень закону на відповідність Конституції. Під зверненням підписалися народні депутати депутати України від Опозиційного блоку, зокрема, брати Дмитро і Михайло Добкіни, Сергій Льовочкін, Михайло Папієв, Олександр Вілкул і Юхим Звягільський.

Ще два подання вніс Верховний Суд України. Усі три подання об’єднано в одне конституційне провадження. Конституційний Суд кілька разів відкладав розгляд цього подання.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні 2019 року Конституційний Суд відклав скасування закону про люстрацію після викриття зустрічі його голови з адвокатом Коломойського.

Читайте також:
Богдан визнав, що підпадає під люстрацію і не може бути прем’єр-міністром

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна