Богдан визнав, що підпадає під люстрацію і не може бути прем’єр-міністром

 

Голова офісу президента Андрій Богдан визнав, що мав би підпадати під люстрацію, і через це він не може стати прем’єр-міністром.

Як передає “Новинарня“, про це Богдан сказав в інтерв’ю “РБК-Україна”, що вийшло друком 1 липня.

На запитання, хто буде прем’єр-міністром, він відповів: “Не знаю”. На уточнення, чи може цю посаду обійняти сам Богдан, посадовець заперечив: “Не можу. Чому? Люстрований”.

Колишній уповноважений з антикорупційної політики в уряді Азарова, Богдан ще раз визнав, що в законі про очищення влади згадана його посада, але це зробили нібито “для помсти”.

“…Ми з Лещенком познайомилися, коли я почав “війну” в Міністерстві юстиції щодо грошей Лазаренка. Потім була історія з виплатами Мін’юстом роялті різним компаніям за державні реєстри. Мене через цю історію і люстрували. Коли приймали закон про люстрацію, один з авторів – Юрій Дерев’янко – спеціально вписав туди мою посаду в порядку особистої помсти”, – розповів керівник адміністрації Зеленського.

Нагадаємо, Андрій Богдан 21 травня був призначений головою адміністрації президента з порушенням люстраційного законодавства. У законі про очищення влади посада глави АП згадана як така, що її не може займати люстрована особа.
За однією з версій, Володимир Зеленський перейменував адміністрацію президента в офіс президента, щоб вивести Богдана з-під дії закону про очищення влади.

Читайте також:
Ціна миру: голова офісу Зеленського виступив за повернення норм мовного закону Колесніченка-Ківалова

Зеленський виключив із делегації до Гааги посадовця, що заявляв про люстрацію Богдана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна