ГПУ викликала Мендель на допит щодо заяв про обстріли з боку ЗСУ цивільних об’єктів

 

Речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель 1 липня приходила на допит до Генеральної прокуратури, але відмовилася свідчити.

Як інформує “Новинарня“, про це журналістам видання theБабель повідомили в наглядовому відомстві.

Мендель викликали на допит як свідка для роз’яснення її «публічних висловлювань».

«Під час допиту Мендель відмовилася свідчити, вказати джерело оприлюднених даних, зазначивши, що сам допит є політизованим і може бути використаний проти неї, хоча поставлені слідчим питання не стосувалися особистого життя, а були спрямовані на роз’яснення її дій як особи, уповноваженої оприлюднювати офіційну позицію глави держави», — йдеться у відповіді ГПУ.

Як відомо, йдеться про ситуацію, яка сталася 6 червня в прямому ефірі на телеканалі “1+1”, де Мендель повідомила про існування випадків обстрілів українськими військовослужбовцями цивільних об’єктів у відповідь на провокації бойовиків, в результаті чого гинуть мирні жителі.

“Цей виступ відразу був поширений у засобах масової інформації та проросійських інтернет-виданнях з твердженням про те, що Збройні сили України обстрілюють мирних жителів Донбасу і такі факти, як бачать автори відповідних повідомлень, визнали в адміністрації президента України”, – зазначили в прокуратурі.

У ГПУ зазначили, що заяви Мендель про обстріл бійцями ВСУ житлових будинків можуть використовуватися Росією в інформаційній війні проти України.

Прокуратура вже викликала Юлію Мендель на допит 26 або 27 червня. А в будівлю адміністрації президента до неї приходив слідчий Генеральної прокуратури Юрій Ковальчук, щоб поговорити як зі свідком у справі.

Мендель поговорила з ним, але відмовилася підписати протокол допиту після розмови, оскільки він відбувався без офіційного оголошення.

Як інформувала “Новинарня“, CNN назвало “серйозним конфліктом інтересів” призначення Мендель речницею Зеленського.

Читайте також:
“Шаурма, вино, крісла-мішки”: Зеленський зустрівся з журналістами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна