CNN назвало “серйозним конфліктом інтересів” призначення Мендель речницею Зеленського

доповнено

Впливове видання CNN назвало “серйозним конфліктом інтересів” те, що газета The New York Times надрукувала низку статтей журналістки Юлії Мендель у період, коли вона вже подала заявку на участь в конкурсі на посаду прес-секретарки нового президента Зеленського.

Про це на сторінці у соцмережі Facebook зазначає виконавча директорка Інститут масової інформації Оксана Романюк.

“Хоч десь стандарти працюють. CNN назвало “серйозним конфліктом інтересів” те, що газета The New York Times надрукувала ряд статей журналістки Юлії Мендель у період, коли вона вже подала заявку на участь в конкурсі на посаду пресс-секретарки нового президента Зеленського”, – пише Романюк.

CNN цитує заяву керівника прес-служби The New York Times Арі Беваскуа, який каже, що видання дізналося лише минулого тижня про те, що Мендель 3 травня подала заявку на участь у конкурсі на посаду прес-секретарки президента.

“Якби вона повідомила редакторів про цю заявку, то вони б не доручали їй це завдання, а ми б негайно припинили співробітництво, враховуючи настільки серйозний конфлікт інтересів”, – кажуть у The New York Times.

Як відомо, у 2018 році Юлія Мендель, серед іншого, спільно з російським кореспондентом NY Times Ендрю Гіггінсом була авторкою статті про корупцію у військовій сфері в Україні.

В інтерв’ю сайту “Йод” Юлія Мендель сказала, що до виходу у фінал відбору на посаду речника президента “бачила Володимира (Зеленського) лише раз у житті, коли брала в нього інтерв’ю”.
При цьому вона переконує, що, готуючи матеріали для The New York Times, “займала нейтральну позицію”.

“Більш схильною до Зеленського стала, коли зрозуміла, які його основні обіцянки і дії. Наприклад, він пообіцяв закон про імпічмент – і вже подав його до парламенту. Він продовжує свою співпрацю з МВФ і збирається повернути закон про незаконне збагачення. Це колосальні речі, які нам дуже потрібні. І, мабуть, спрацював момент, коли я побачила, яка атака йде на нього”, – сказала Мендель. “До того ж, я вважала, що Петру Порошенкові треба йти. Чому? В нього є багато хороших якостей політика. (…Але) він багато чого знівелював своїми недоліками”, – додала речниця президента Зеленського.

Як інформувала “Новинарня“, в АП визначилися, хто буде прес-секретарем Зеленського.

Читайте також:
В АП розповіли деталі першого закордонного візиту Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна