Унікальне: Макіївкою їздить російський комплекс “Зоопарк-1”

 

Жителі окупованої Макіївки передали волонтерам-розслідувачам важливі фотодокази російської військової агресії проти України, зокрема, фото колони російського комплексу 1Л259 «Зоопарк-1».

Про це в середу, 3 липня, повідомляє спільнота InformNapalm.

“Один з жителів окупованої Макіївки вже вийшов на контакт з нами і передав багато нових фото, на яких було зафіксовано рух всієї колони комплексу (“Зоопарк-1” – “Н”.)”, – йдеться у повідомленні.

В InformNapalm наголосили, що ці фото – перший та унікальних з відомих випадків фіксації всього комплексу, до складу якого входять:

  • радіолокаційна станція 1Л259 на шасі МТ-ЛБу,
  • машина технічного обслуговування (МТО, 1І30) на автомобілі “Урал-43203” для проведення регламентних і ремонтних робіт,
  • електростанція ЕД30-Т230П-1 РПМ1 на причепі 2-ПН-2.

Волонтери спільноти провели геолокацію отриманих знімків, а також ідентифікацію техніки комплексу. Зокрема, тактичний знак на дверцятах автомобіля “Урал-43203” майже ідентичний одному з тактичних знаків 136-ї ОМСБр ЗС РФ (в/ч 63354 м. Буйнакськ, Дагестан). Єдина відмінність – його зеркальне положення, але це можна пояснити перевернутим трафаретом при нанесенні.

Зазначається, що у сучасних російських бригадах комплекс “Зоопарк-1” входить до складу батареї управління і артилерійської розвідки, де за штатом має бути 3 такі комплекси.

“До складу 136-ї ОМСБр також входить батарея управління і артилерійської розвідки, тому у нас є підстави вважати, що комплекс “Зоопарк-1”, який помічений у Макіївці, був відправлений саме зі штату цієї бригади, ймовірно разом з технічними фахівцями цієї бригади”, – наголошують в InformNapalm.

Повідомляється, що волонтери неодноразово фіксували техніку та військовослужбовців 136-ї ОМСБр ЗС РФ на окупованому Донбасі. Наприклад, було помічено їхню машину мобільної радіостанції Р-166-0.5 «Артек», бронеавтомобілі «Тигр-М» з тактичним знаком 136-ї ОМСБр.

“Загалом ми зібрали більше 14 епізодів, по яких були написані розслідування щодо виявлення військовиків або техніки 136-ї ОМСБр ЗС РФ на Донбасі”, – зазначають в InformNapalm.

Як інформуваала “Новинарня“, Росія з 2014 року вдвічі збільшила кількість зброї в окупованому Криму.

Читайте також:
Російські кораблі вийшли в Чорне море “контролювати” навчання Sea Breeze

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна