Зеленський просить у МВФ нову кредитну програму

 доповнено

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном у канадському Торонто заявив, що співпраця з МВФ залишається пріоритетом для української влади.

Про це за підсумком переговорів 2 липня повідомила пресслужба президента.

“Ми хочемо продовжувати наші відносини з МВФ. Я наголошую на цьому”, – сказав Володимир Зеленський.

Новий президент зазначив, що Україна досягла макроекономічної стабільності, але цього поки що замало.

Президент запросив делегацію МВФ відвідати Київ для досягнення робочої домовленості щодо нової кредитної програми. Він пропонує здійснити такий візит невідкладно після формування нового уряду України.

Зеленський також підкреслив, що гарантує незалежність Національного банку України.

Президент зазначив, що Україна налаштована проводити важливі реформи, спрямовані на стійкий економічний розвиток. Зокрема, йдеться про реформу правоохоронних органів, енергетичної сфери, велику приватизацію та ринок землі. Він також повідомив про скасування понад 160 застарілих указів, які створювали тиск на бізнес, інформує пресслужба ОП.

Зеленський констатував, що сьогодні економіка України зростає на 2-3% у рік, але цього недостатньо, бо суспільство вимагає більшого.

ДОПОВНЕНО. Ті самі позиції Володимир Зеленський озвучив на зустрічі з віце-президентом Світового банку з питань регіону Європи та Центральної Азії Сірілом Мюллером.

“Ми хочемо поглиблювати співпрацю. Сьогодні ми провели зустріч з делегацією МВФ, під час якої була підтверджена підтримка України. Ми готові долучитися до нової програми після формування нового уряду”, – сказав глава держави.

Президент наголосив, що Україна досягла макроекономічної стабільності й готова продовжити реалізацію реформ після обрання нової Верховної Ради.

Нагадаємо, 30 травня місія МВФ завершила роботу в Україні.

Як повідомляла “Новинарня“, в жовтні 2018 року рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів. Україна отримала перший транш за новою програмою в обсязі 1,4 мільярда доларів 21 грудня 2018 року. Рішення про наступні транші були анонсовані в травні і в листопаді 2019 року під час перегляду виконання умов меморандуму з МВФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна