Пам’ятник гарматі на Арсенальній перетворили на монумент Захисникам Української державності

 

У Києві на Арсенальній площі комуністичний пам’ятник перетворили в монумент пам’яті героям битви з більшовиками.

Керівник патріотичного руху “Гідність Нації” Володимир Тесля став ініціатором встановлення там пам’ятного знаку “Захисникам Української Державності”, відео про це з’явилося на його каналі в YouTube.

“Ні київській владі, ні державній забракло ні коштів, ні волі щось зробити зі стовідсотковим комуністичним пам’ятником на Арсенальній площі. Радянська символіка, відкрито більшовицький текст – давно заборонені речі можна було спокійно побачити в центрі міста. Однак нарешті небайдужа громада сама визначила долю монумента”, – йдеться в повідомленні руху.

Володимир Тесля з військовими реставрували гармату і постамент, і табличка була замінена на ту, яка відповідає історичній дійсності і законодавству України.

“Багато киян знають справжню історію більшовицького заколоту на “Арсеналі”. Тоді червоні заколотники намагалися всіляко підбити робочих на повстання проти держави. Саме тоді почали свої рішучі дії підрозділу Симона Петлюри та Євгена Коновальця. Завдяки їх діям “червона пожежа” не охопила весь Київ, коли столиця України зберігала нейтралітет”, – повідомляють активісти.

Тепер нова таблиця на постаменті повідомляє, що монумент присвячено українським військовим, що придушили московсько-більшовицький заколот на заводі «Арсенал» у 1917-1918 роках.

Як інформувала “Новинарня“, Київрада перейменувала на честь Джона Маккейна вулицю на Печерську.

Читайте також:
“Перейменуємо повторно”. Кличко пообіцяв відстоювати проспекти Бандери і Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна