У Дніпрі відбувся 4-й всеукраїнський фестиваль “Пісні, народжені в АТО”

У місті Дніпро відбувся вже четвертий всеукраїнський фестиваль фронтової пісні “Пісні, народжені в АТО”.

Гала-концерт музикантів, попередньо відібраних з кількох сотень виконавців, провели в літньому театрі парку імені Шевченка., передає АрміяInform.

Цьогоріч право виступити перед повним залом у Дніпрі отримали понад 20 учасників – як лауреатів минулих фестивалів, так і новачків. Це бійці, волонтери, рідні загиблих військових, чиє життя та творчість нерозривно пов’язані з війною на Донбасі.

Учасники презентували авторські композиції – від лірики до року.

Відкрив гала-концерт хор волонтерів, який заспівав у супроводі 5-го військового оркестру оперативного командування “Схід” під орудою Олександра Жарія. Виступ став приємною несподіванкою.

Серед дебютантів фестивалю – демобілізований Сергій Цигіпа з позивним “Майор Вихор”.

Заспівав зі сцени також прапорщик 10 огшбр, зараз – кандидат у народні депутати Гліб Бабич “Лентяй”, відомий як “фронтовий Санта-Клаус”.

“Співав “Хрест Дебальцевський”. Величезний зал встав, і слухав стоячи. У пам’ять про тих, хто не повернувся. На честь тих, хто живий. Енергія була величезною і світлою”, – розповів Бабіпісгч.

“…Бувалі лауреати, які об’їхали з гастролями всю Україну, неодноразово виступали з концертами на передовій. Їхні пісні впізнають з перших акордів”, – повідомляє інформагенція МОУ.

Фестиваль “Пісні, народжені в АТО” – проект, який Дніпропетровська ОДА започаткувала у 2016-му. Це понад 70 виконавців з числа військовослужбовців та волонтерів, майже 150 пісень на трьох дисках загальним накладам понад 15 тисяч примірників.

Читайте також:
“Повітря таке легке навесні”.
Фонд “Повернись живим” зняв на фронті пронизливий кліп на пісню Жадана. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна