Місія ОБСЄ втратила в ОРДО безпілотник дальнього радіуса дії

 

Місія ОБСЄ на півдні Донеччини минулого четверга втратила зв’язок із безпілотним літальним апаратом дальнього радіуса дії.

Про це йдеться в оперативному звіті СММ ОБСЄ за 28 червня.

Зазначається, що 27 червня команда СММ керувала польотом БПЛА дальнього радіуса дії над підконтрольними та непідконтрольними урядові районами на півдні Донецької області. О 23:18, коли БПЛА пролітав поблизу н. п. Заїченко (непідконтрольний урядові, 93 км на південь від Донецька), бортові системи зафіксували, що температура двигуна літального апарата досягла критично високого значення, після чого він почав швидко втрачати потужність та висоту.
Намагаючись здійснити контрольоване приземлення БПЛА за межами житлових районів, о 23:22 команда Місії втратила зв’язок із літальним апаратом.

За оцінкою СММ, безпілотник зник невдовзі після 23:22 у районі на південь від селища Верхньошироківське (кол. Октябр; непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька), приблизно за 2 км на схід від лінії зіткнення.

Наразі робити висновки щодо причин інциденту зарано, зауважили в Місії. СММ вживає невідкладних заходів для встановлення місцеположення свого БПЛА дальнього радіуса дії.

Читайте також:
Бойовики на Луганщині “завалили” великий безпілотник СММ ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна