14 іноземців, які воювали за Україну, отримали наше громадянство. ІМЕНА

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання українського громадянства особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Про це в п’ятницю, 28 червня, повідомляє пресслужба ОП.

Указ №466/2019 оприлюднено на сайті президента, він датований 27 червня.

“Відповідно до документа, українські паспорти отримають 14 осіб. До громадянства України прийнято Дмитра Бєлогорцева, Давіда Гачечіладзе, Абдула Джаліла, Тачі Джафарова, Рудольфа Єгоренка, Тенгіза Занадзе, Гіоргі Кахніашвілі, Валерія Колота, Мераба Концелідзе, Мамуку Музашвілі, Юрія Савілова, Левані Хуцішвілі, Арсланбека Карімова та Юлію Толопу”, – ідеться в повідомленні.

Із цього списку Карімов і Толопа приняті як “особи, які мають визначні заслуги перед Україною”. Решта – як особи, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України.

Зазначається, що президент запевнив – “це лише перші рішення щодо надання громадянства нашої держави особам, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України. Наступні будуть ухвалені після надходження матеріалів від Міграційної служби та їхнього розгляду у встановленому порядку”.

Він також підкреслив, що “відтепер з боку президента не буде штучного гальмування чи затягування цього процесу, як це було у минулі роки”.

Як інформувала “Новинарня“, найбільше відома своєю боротьбою за громадянство України росіянка з українським корінням Юлія Толопа “Валькірія”.
До 18 років вона жила в П’ятигорську на Кавказі, була російською націоналісткою, ультраправою, а після Майдану, окупації Криму та початку війни на Донбасі приїхала в Україну та пішла добровольцем в батальйон “Айдар”. Потім був батальйон “Донбас” і 16-й батальйон 58-ї бригади ЗСУ. Толопа звільняла Луганщину, була штурмовиком, командувала БМП, займалась аеророзвідкою, отримала численні поранення та контузії. Добре володіє українською мовою.
У 2017 році стало відомо, що ДМСУ не надала громадянство російській добровольці Толопі. Валькірію могли вислати до РФ, де проти неї порушені кримінальні справи.

Читайте також:
Російський хокеїст Костіков отримав українське громадянство

Подвиги “Хітмена”. Що втратив і здобув у війні за Україну молдовський легіонер Стас Гібадулін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна