ДМСУ не надала громадянство російській доброволиці Толопі, яка воювала в ЗСУ. Її висилають до РФ

 

Державна міграційна служба України втретє відмовила в наданні громадянства російській доброволиці Юлії Толопі, яка воювала в АТО на боці Україні.

Про це жінка написала на сторінці у “Фейсбук”.

“Завтра я вимушено повертаюсь в Росію! Це вимога української міграційної служби. Втретє вони відмовили мені на підставі того, що в мене немає довідки про несудимість з РФ. В Росії мене розшукує ФСБ. За те, що я приїхала добровольцем протидіяти російській окупації”, – розповіла Толопа.

Вона зазначила, що із самого початку війни, з літа 2014 року, вона служила в батальйоні “Айдар”, нещодавно закінчила службу в 58-й бригаді ЗСУ.

“Отож коротко: доброволець з Росії, була спершу штурмовиком, командиром БМП, звільняла Луганщину. Потім займалась аеророзвідкою. Поранення, контузії”, – розповіла Толопа.

Вона підкреслила, що їй не допомогли депутатські запити та подання на ім’я президента від міністра.

“Мені не дають громадянство. Мене посилають на територію РФ, в російське консульство просити довідку про несудимість”, – пояснює вона.

“ФСБшники не вибирають методів. Викрасти можуть навіть з консульства, юридично це територія РФ.
Тому я прошу завтра всіх побратимів і посестер, волонтерів, журналістів, та просто свідомих українців прийти і підтримати.
Завтра, вівторок, 5 грудня, 15.00, вул. Добровольчих батальйонів 5 (бувша Панфіловців)”, -закликала вона.

“Ні, я не можу відправити в російське консульство свого представника – є пряма вимога бути там особисто. Мeні в російському консульстві так пояснили, що трeба бути особисто.
Нe особисто можна тільки у випадку якшо я буду нeдієздатною.
Ні, я не буду виходити заміж, щоб отримати громадянство. Це як мінімум принизливо, що добровольці мають вдаватись до фіктивного шлюбу.
Одружуватись треба по любові, а не за “громадянство”, – додала Толопа.

Читайте також:
ГПУ відмовилася видавати Росії грузинського учасника АТО Церцвадзе

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна