“Росіяни не заважають”. На Приазов’ї моряки тренувалися відбивати напад на кордон. ВІДЕО

 

На Приазов’ї відбулися спільні навчання кораблів та катерів морської охорони ДПСУ та ВМС України.

Про це в четвер, 27 червня, інформує пресцентр штабу Операції об’єднаних сил.

“Для забезпечення охорони морського кордону у разі ускладнення обстановки, подібні навчання проходять щотижня. Катери ВМС Збройних сил України виходять в акваторію Азовського моря та відпрацьовують вправи згідно плану бойової підготовки”, – йдеться в повідомленні.

В пресцентрі ООС хваляться, що під час навчань вдалося відпрацювати такі вправи:

  • сумісна стрільба по морській цілі;
  • надання катеру, який втратив хід, допомоги;
  • затримання судна і силове захоплення судна-порушника в акваторії Азовського моря.

«Складнощів по виконанню завдань взагалі не виникало. Катери прикордонної служби РФ постійно нас супроводжують, але не заважають виконувати наші завдання. На зв’язок з нами не виходять, тобто, не відволікають від роботи. Головне для екіпажу постійно бути в готовності, підготовленим і виконувати завдання за призначенням» – каже командир катера «Лубни» капітан-лейтенант Іван Долгіх.

Найважчий етап в сьогоднішніх навчаннях, за словами його учасників, – це захоплення судна порушника, його блокування. Втім, запевняють, що виконали на відмінно.

«Команда в мене підготовлена – це перший екіпаж, який приймав цей катер та був присутній на спуску катеру, у Кузні на Рибальскому в місті Києві. Тому екіпаж матеріальну частину добре знає, підготовлений та готовий виконувати завдання за призначанням» – підсумував командир судна.

Читайте також:
Катери ВМС України провели навчання в акваторії Азовського моря. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна