Оприлюднено свіжий рейтинг партій перед виборами

 

На дострокових виборах у Верховну Раду 5%-ний бар’єр можуть подолати п’ять партій.

Про це свідчать опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром “Соціальний моніторинг” з 13 по 21 червня 2019 року, повідомляє “РБК-Україна“.

За даними опитування, продовжує лідирувати партія “Слуга народу”, яку планують підтримати 45,3% респондентів, які мають намір голосувати і визначилися з вибором.

Друге місце посідає “Опозиційна платформа – За життя”12,1%.

Прохідний бар’єр також долають “Батьківщина” (8,8%), “Європейська Солідарність” (8,4%) і “Голос” (6,8%).

На межі проходження в парламент − “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка (4,5%) та “Сила і честь” Ігоря Смешка (4,4%).

При цьому точно взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня планують 58% опитаних. Ще 27% заявили, що швидше за все будуть голосувати.

Опитування проведене з 13 по 21 червня 2019 року серед 3000 респондентів методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: 1,8%.

Як писала “Новинарня“, попередні рейтинги, оприлюднені Соціологічною групою “Рейтинг” за результатами опитування 8-12 червня, також “проводили” до парламенту саме ці п’ять сил, але з дещо відмінними відсотками.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна