Соціологи назвали п’ять партій, що проходять до Ради

 

П’ятивідсотковий бар’єр на виборах до Верховної Ради долають п’ять партій: “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, партія “Голос”, “Батьківщина” та “Європейська солідарність”.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” протягом 8-12 червня 2019 року.

“Лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія “Слуга народу”, яку готові підтримати 47,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. Також наразі долають прохідний бар’єр “Опозиційна платформа – За життя” (11,1%), партія “Голос” (8,1%), “Батьківщина” (7,3%)”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, “Європейська солідарність” набирає 5,0%.

Партію “Сила і честь” готові підтримати 4,1%, партію “Громадянська позиція” – 2,2%, Радикальну партію – 2,1%, партію ВО “Свобода” – 2,1%, партію “Українська стратегія” – 1,9%, Опозиційний блок – 1,8%, “Самопоміч” – 1,2%. Рейтинг інших політичних сил – менше 1%.

При цьому 77% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. Ще 12% зазначили, що скоріше готові брати участь, 8% – не голосуватимуть, 3% – не визначилися.

Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) серед населення України віком від 18 років і старше.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження складає не більше 2,2%.

Читайте також:
ЦВК не включить Єфремова до списку “Опоблоку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна