Повторення “Комп’єнського вагончика”: країни Європи на порозі капітуляції з приниженням

 

Анатолій Марциновський
журналіст-міжнародник

(FB)

Є такий історичний символ – Комп’єнський вагончик. У ньому Франція підписала в червні 1940 року капітуляцію перед гітлерівською Німеччиною. Серед іншого, погодилася на анексію Ельзасу (столицею якої є Страсбург) та Лотарингії.

Чому саме в цьому вагончику? Бо 1918 року в ньому було підписано капітуляцію Німеччини перед Антантою в Першій світовій. І Гітлер вирішив таким чином особливо принизити французів.

Нині в Старсбурзі може статися щось подібне.

Захід (насамперед Франція та Німеччина) не лише на порозі капітуляції перед Росією – а капітуляції з приниженням.

Бо Кремль не просто вимагає безумовного поновлення прав російської делегації в ПАРЄ – а включив до її складу депутатів, які перебувають перед персональними санкціями ЄС за агресію проти України та анексію Криму.

Отож країни Євросоюзу, які сприятимуть сьогодні страсбурзькій капітуляції, виглядатимуть вдвічі безвольними та непослідовними. Може, навіть жалюгідними. Сумно.

Читайте також:
Стартувала сесія ПАРЄ, яка може повернути делегацію Росії.
Дипломати та рідні загиблих з МН17 – протестують

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна