Віце-мер Сум закликав чинити з геями, як у нацистській Німеччині. Прокуратура відкрила справу

 

Заступник Сумського міського голови, представник ВО “Свобода” Максим Галицький напередодні проведення Маршу рівності висловився на користь ув’язнення гомосексуалів. Через цей прояв прокуратура відкрила кримінальне провадження.

22 червня Галицький опублікував у соцмережі пост зі знімком в’язнів нацистського концтабору Заксенгаузен із нашитими на роби трикутниками, якими позначали гомосексуальних чоловіків.
“ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю — не за горами час, коли так звані прайди виглядатимуть саме так”, — підписав політик.

Приблизно за годину Facebook видалив публікацію зі сторінки Галицького.

У коментарях заступник мера Сум зазначав, що не закликає відновлювати концтабори, але їх функції зараз виконують виправні колонії. Галицький наполягає на криміналізації одностатевих стосунків та їх пропаганди, наводячи як приклад законодавство СРСР та післявоєнної Німеччини.

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила “Громадському“, що за фактом подібних висловлювань розпочато кримінальне провадження за статтею “умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми переконаннями”.
Покарання передбачене у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Слідство доручили Головному управлінню Національної поліції в Сумській області.

Читайте також:
Марш рівності-2019: активісти, дипломати, військові й трохи провокаторів. ПІДСУМКИ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна