В Ірпені відкрили унікальний реабілітаційний центр для АТОвців. Аналог – у Лос-Анджелесі

 

Перший в Україні унікальний реабілітаційний центр Next Step Ukraine відкрили в Ірпіні. Саме тут бійців які зазнали тяжких травм та уражень у зоні бойових дій, в прямому сенсі ставитимуть на ноги.

Про це в п’ятницю, 21 червня, інформує Армія.ФМ.

Благодійний фонд в США Revived Soldiers Ukraine представляє перший в Україні реабілітаційний центр з нейрореабілітації для людей з травмами центральної нервової системи, а саме головного та спинного мозку – NextStep Ukraine.

«90% обладнання було закуплене США, це технологічно адаптоване обладнання для людей які мають ураження Центральної нервової системи. В нас є ряд тренажерів, які вперше з’явилися в Україні», – розповів фізичний терапевт Андрій Пенцак.

Заклад – повний аналог центру в Лос-Анджелесі. Зініціювала його відкриття тут українка Ірина Ващук, яка проживає у Флориді. Кошти збирали українською діаспорою з різних міст США.

Наразі в центрі працює два фізичних терапевти, які стажувалися в США та Європі. Бажаючі пройти реабілітацію, яка для воїнів АТО безкоштовна, просто мають подати заявку.

Потрібно на сайті благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine заповнити анкету, яку опрацюють і після цього зв’язуються з пацієнтом.

Як інформувала “Новинарня“, США надають 5 млн. доларів на реабілітацію військових та приймуть на лікування 10 поранених.

Читайте також:
Відпочинок і реабілітація військових: як отримати путівку й оздоровитися. Інтерв’ю з начмедом ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна