У Грузії під час акцій постраждали понад 30 журналістів

 

Внаслідок сутичок, які виникли під час протестів у грузинській столиці Тбілісі, постраждали понад 30 журналістів.

Про це повідомляє телеканал Rustavi2.

У Хартії журналістської етики Грузії зазначили, що  внаслідок сутичок між протестувальниками та правоохоронцями у Тбілісі постраждав щонайменше 31 представник ЗМІ.

Зазначається, що журналісти висвітлювали акції протесту.

Представники Хартії закликали поліцію відкрити кримінальні провадження через факти поранення журналістів.

Як інформувала “Новинарня“, 20 червня до будинку парламенту Грузії вийшло понад п’ять тисяч протестувальників. Вони вимагали відставки голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе, глави Служби Держбезпеки Вахтанга Гомелаурі та міністра внутрішніх справ Георгія Гахарія, а також виступили проти російської окупації.

Приводом для протестів став візит у Тбілісі російської делегації на чолі з депутатом Держдуми РФ, членом партії КПРФ Сергієм Гавриловим. Делегація приїхала на засідання Міжпарламентської асамблеї православ’я, яке проходило в стінах парламенту. Гаврилов, який є президентом МАП, відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії.

Влада відмовилася виконати вимоги протестувальників, і ввечері в четвер, 20 червня, учасники мітингу спробували прорватися в будинок парламенту. Між демонстрантами і поліцією почалися зіткнення. Для розгону демонстрації поліція застосувала гумові кулі і сльозогінний газ. Після першої спроби розгону протестувальники знову повернулися до парламенту, зіткнення з поліцейськими продовжилися на сходинках ганку парламенту. Ближче до ночі для розгону поліція застосувала водомети і світло-шумові гранати.

Читайте також:
У Грузії російські парламентарі напали на українського нардепа Єленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна