“Змушували зізнатися в крадіжці”: у Дніпрі чотирьох поліцейських підозрюють у катуванні

 

У Полтаві повідомили про підозру чотирьом поліцейським Індустріального відділення поліції Дніпропетровської області за катування людини.

Про це в четвер, 20 червня, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

“За даними слідства, група з чотирьох поліцейських у листопаді 2018 року після затримання мешканця Дніпра 1992 року народження, застосовуючи силу, змушували останнього зізнатися в крадіжці. Згідно з висновками експертних досліджень у потерпілого виявлено численні тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості”, – повідомляють у прес-службі ДБР.

Якби чоловік зізнався у скоєному, йому було б повідомлено про підозру у вчиненні крадіжки. Таке обвинувачення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Поліцейським оголошено про підозру у вчиненні катування за попередньою змовою групою осіб та перевищення влади або службових повноважень. Також слідчі ДБР направили клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаної посади.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Як інформувала “Новинарня“, на Буковині порізалися прикордонники.

Читайте також:
Звинуваченому у викраденні й катуванні журналіста Сергієнка не змогли скасувати заставу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.