У Києві загинув народний депутат Дмитро Тимчук

оновлено

У середу, 19 червня, у Києві від вогнепального пострілу в голову помер народний депутат України, координатора групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

Про це повідомив на сторінці у Facebook народний депутат Антон Геращенко.

“Годину тому, у себе вдома, під час чистки нагородного пістолета смертельно поранився патріот України і мій друг Дмитро Тимчук. На місці трагедії працює слідчо-оперативна група поліції. Вічна пам’ять щирій та світлій людині”, — написав Геращенко.

Український військовий, політичний журналіст і блогер Дмитро Тимчук народився 27 червня 1972 року в російському місті Чита. У віці 11 років разом із батьками переїхав на Житомирщину.

Закінчив Бердичівський політехнічний коледж. У 1995 році закінчив факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища.

У 1995–1997 проходив службу у військах протиповітряної оборони. Протягом 1997–2000 років працював у штабі Національної гвардії України.

У 2000–2012 перебував на роботі в різних структурних підрозділах Міністерства оборони України.

Під час службових відряджень відвідав українські контингенти миротворчих сил ООН в Іраку (тричі), Лівані та Косовому.

Із 2008 року — головний редактор інтернет-проекту “Флот-2017” та керівник громадської організації “Центр військово-політичних досліджень”.

З 2 березня 2014 року був координатором групи “Інформаційний спротив”.

Наприкінці травня Дмитро Тимчук заявив, що не збирається балотуватися на виборах як мажотиратник і не був впевнений, чи потрапить до парламенту за списками партії.

Читайте також: 
Нардеп “з інформвійни” Тимчук прокоментував “медіаплан” Зеленського щодо деокупації Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна